MDCCLXXXII De åt kronhjort, jag åt ost

IMG_9747

IMG_9745

IMG_9746

Tomme de Basque: Helt okej ny bekantskap, lite syrligare än den utlovade hasselnötigheten.

Gruyère, grottlagrad 18 månader: Suverän! Härligt nötig.

Purple Vintage, cheddar, lagrad 14 månader: Mums! Lagom pikant, inte så där svidande.

Mönster, Jürss Mejeri: Trevligt mjuk konsistens, men för syrlig i min smak.

På väg till jobbet tog jag mig till den närmaste av stans två Cajsa Warg-butiker, den vid S:t Eriksplan, för att äntligen utnyttja presentkortet från julen 2013, som jag ”sparat till ett speciellt tillfälle”. Det räckte nästan precis till fyra ostar och lunch för dagen. Efter jobbet, den tid som inte ägnades åt kvällens hemgruppsträff hemma hos mig och ett långt telefonsamtal om lördagens jullunch för hemlösa, har jag suttit klistrad vid Nobelfestligheterna, studerat mat, klänningar, smycken och pristagarnas bedrifter och ätit ost.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s