MDCCXLVI Mal

Ja. Nu tror jag faktiskt att jag kan ropa hej. För en tid sedan såg jag en flugliknande, kanske en och en halv centimeter lång grå fjäril här hemma. Man får ju in nattfjärilar ibland och jag funderade inte mer på saken. Dagen därpå fanns där en till, som eliminerade sig själv genom att landa på en het spisplatta och bli stekt.

Nästa dag såg jag kanske tre och därefter fem. Invasionen var ett faktum. Och googlingen tydde på att jag hade fått mal.

Vad göra? Jag tömde garderoberna på kläder och annat av textilkaraktär och följde rådet att torkskåpsvärma dem i minst trettio minuter. Det var ett stort projekt som tog några dagar, under tiden skulle jag hålla eventuellt smittade plagg från förhoppningsvis malfria och alltihop pågick under den period då fönsterhantverkarna var som mest aktiva i min lägenhet.

Som komplement insektssprejade jag generöst, och någotdera, eller kombinationen, verkar ha lyckats! Jag såg enstaka överlevare i några dagar, men nu var det länge sedan.

Om hantverkarna som påbörjade sin gärning för sex veckor sedan och sa sig behöva tre är klara? Nej. Men jag tror mig börja se en ljusning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s