MDCCXXXVII Framtidens statistik

Screen Shot 2014-10-27 at 14.29.20 PM.png

När Lena och jag tittat färdigt på Downton Abbey i förrgår skulle vi titta på något som var kortare än en långfilm, och det blev den timslånga föreläsningen av Hans Rosling, professor i internationell hälsa, som på utmärkt engelska med skojig svensk brytning gör statistik och framtidsprognoser begripliga. Från nostalgiskt kostymdrama rakt in i verkligheten, med andra ord.

Föreläsningen vill gärna säga att ”det är inte så illa ställt med världen som du tror”, och på sätt och vis lyckas den, man får titta på den positiva utvecklingen i fråga om analfabetism, livslängd, familjeplanering och annat. Sedan finns det ju också en hel del kvar att jobba med.

Se ”Framtidens statistik” på UR Play.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s