MDCCIII Elise live

IMG_7702.JPG

Nog för att pastor Eric är lång, men hon är precis så liten som hon verkar, Elise Lindqvist. Och här har hon till och med höga klackar.

Eftersom jag läst hennes bok, Ängeln på Malmskillnadsgatan, kände jag igen allt hon berättade när hon gästade gudstjänsten i Filadelfiakyrkan i kväll, men det är ju alltid något annat att befinna sig i samma rum. Det var i övrigt en vanlig 18-gudstjänst, låg medelålder, sång i början och slutet, och Elise berättelse där predikan skulle ha varit.

På rösten låter hon lite som Astrid Lindgren, 78-åriga Elise, men hennes berättelse är allt annat än pittoresk. Det handlade om raden av övergrepp hon utsattes för som barn, hur hon i tonåren hamnade i prostitution, sedan ett hopp till hur hon som 58-årig blandmissbrukare hamnade på ett kristet behandlingshem, blev troende och därefter hittade sin plats som ”Morsan” bland tjejerna på Malmskillnadsgatan. Hennes senaste bravur är att hon varit med och startat en Alpha-kurs – en grundkurs i kristen tro – på ett fängelse. Är det någon jag önskar ett långt, friskt liv är det Elise Lindqvist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s