MDCXIX Sista solstrålarna över Kastellet

20140714-005136-3096909.jpg
Frisk kvällspromenad med Lena runt Skeppsholmen och Kastellholmen. På Kastellets flaggstång fladdrade den tretungade svenska örlogsflaggan, en trygg bekräftelse på att fred råder i landet. Det skreks dämpat från Gröna Lund. Ett fåtal flanörer, varav åtminstone några utländska turister, rörde sig på öarna, i övrigt lugn och stillhet, vågskvalp, passerande båtar på håll.

Vi höll ett måttligt tempo, men på väg hemifrån fram till vår mötesplats vid Kungsan hade jag gått riktigt raskt med min holländska popfavorit Wouter Hamels nya skiva Pompadour i öronen. Första låten satt kvar i skallen hela promenaden och maler där inne än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s