MDXXXVIII Kryssladdning

20140502-092639.jpg

I eftermiddag åker jag och Lena på studiekryssning. Eftersom vi båda pluggar, jag Stockholms historia, Lena spanska, är tanken att vi utnyttjar timmarna det tar att åka till Helsingfors åt att läsa för att sedan roa oss några timmar iland och på hemvägen läsa vidare. Vi får se hur det blir med den saken. I vilket fall som helst så hade vi i går kväll ”kryssladdning”, vars upplägg var två avsnitt av Ei saa peittää och finsk lakrits följt av några finska Eurovision-bidrag från tidigt 80-tal (som ”Hengaillaan” ovan, från 1984). Det spårade snart ur, vi såg blandade favoriter från valfria länder olika år och tittade sedan igenom hela Eurovision 1983 (eller Melodifestivalen, som man väl på den tiden sa både om den svenska uttagningen och Europatävlingen). Låtarna från de åren hörde jag så många gånger, inspelade på video, så jag kan sjunga med i nästan allihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s