MCLIX Litteraturspridning

shoplifting-from-aaEn besökare har skrivit på Sturebibblans Facebook-sida att han skulle vilja att vi köpte in romanen Taipei av Tao Lin. Han har nämligen lånat och läst vårt exemplar av kortromanen Shoplifting from American Apparel av samma författare och tyckte mycket om den.

Det är alltid kul när låntagarna upptäcker nya författarskap genom böckerna i Stures hyllor – vi försöker snoka fram bra grejer som andra bibliotek inte köpt in – men den här återkopplingen uppskattar jag extra mycket. Shoplifting from American Apparel köpte jag i Brooklyn för två år sedan när jag och kollegan AnnCharlotte tittade in i förlaget Melville House Publishings butik. Själv blev jag inte så förtjust i boken, men någon annan kunde ju bli det, tänkte jag, och skänkte den till Sture. Och så blev det.

En film byggd på boken släpptes i december 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s