MLXXVIII Africa is a Great Country, start i morgon lördag

Screen Shot 2013-04-12 at 12.38.25 AMSåg Jens Assur på Gomorron Sverige i går morse, där han berättade om sin kommande fotoutställning på Liljevalchs, Africa is a Great Country, med bilder som visar ett sällan uppmärksammat Afrika. ”I stället för katastrofer möter publiken en hyperurban livsstil, den snabbt växande medelklassens arbete och fritid, ett trendmedvetet kultur- och nöjesliv, kreativa entreprenörskap och de gigantiska metropolernas arkitektur, utbredning och väldiga infrastrukturer.”

Av de bilder som visades i morgon-TV:n var två från Maputo och jag kände inte igen mig alls. Men så har han också fotat i ”gated communities”, till exempel, som man ju i allmänhet inte ser som besökare.

Utställningen öppnar i morgon lördag, men själv ska jag dit nästa helg. Från och med nästa vecka är det också dagliga presentationer av utställningen 14.30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s