MXVI Stockholms stadsbiblioteks kundtjänst

20130221-125007.jpg
I går gjorde jag ett studiebesök på Stadsbibliotekets kundtjänst, vilket innebar medhörning av telefonsamtal och lite prat med kundtjänstbibliotekarien Ingrid under någon timmes tid. Väldigt kul och väldigt nyttigt. Kundtjänstgruppen tar verkligen frågor och frågeställare på allvar, utarbetar bemötandemetoder och samlar på sig en massa information om vad som händer på de runt 40 biblioteken så att de ska kunna svara på så mycket som möjligt utan att behöva hänvisa vidare. Jag blev, och är sedan innan, imponerad av servicen.

Under ett av samtalen kom en gammal artikel om en stockholmsk bryggeriarbeterska upp, vilket råkade vara en av de många texter jag beskrev och la in information om i Stockholmskällan för ett antal år sedan. Frågeställaren blev därmed tipsad om Stockholmskällans databas och jag passade på att marknadsföra den lite extra även för kundtjänsten. Och när jag ändå ställt in besserwisserläge la jag mig också i ett magasinshämtningsärende och talade om att den som skulle leta efter boken hade missuppfattat placeringen av signum Qz. Än har jag inte glömt de vindlande gångarna och prången på kära gamla Stadsbibblan, som fortfarande än min och kommer att så förbli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s