CMXLVIII Ljusstakarnas masseffekt

Sitter på pendeln och susar förbi höghus efter höghus därute i mörkret. Det är kanske bara vart femte fönster som saknar en glatt lysande adventsljusstake, och då finns där i allmänhet en adventsstjärna eller möjligen en vanlig lampa. Jag gillar det lika mycket varje år och uppfattar det aldrig som tråkig likriktning. Och sannolikt, och förhoppningsvis, förekommer inte heller någon särskilt stark social press som tvingar människor att mot sin vilja pynta med vinkelformade elektriska ljusstakar i fönstren. Istället ser jag det som en hög form av nördskap. December – dags att ta fram sin vinkelformade elektriska ljusstake! Ha den tänd varje kväll, eller dygnet runt! Skarp eller lite mjukare vinkel, kanske bågformad, möjligen rak. Aldrig på våren, sommaren eller hösten, alltid vid jul. Alla på en gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s