DCCXLVI Födelsedag på lokal

Mina födelsedagsfiranden har varierat i omfattning och karaktär de senaste åren. Det har blivit en del hemmafester och bryggfester nere vid Norr Mälarstrand, och förra året fick jag för mig att bjuda in alla som ville komma, varav många Korskyrkevänner, till pannkaksstället Sirap på Surbrunnsgatan. En promenad dit från Korskyrkan på Birger Jarlsgatan går ganska fort, födelsedagen inföll på en söndag och jag valde en efter-gudstjänst-tidpunkt. Tyvärr kunde man inte reservera bord vid den tiden, så jag galopperade bort i förväg och försökte paxa så många platser det gick. En stund senare dök mina föräldrar upp och vi höll ett bord var. Det hann bli ganska pinsamt, för fler och fler gäster slogs om borden, men till slut kom strömmen från Korskyrkan och vi upptog närapå halva lokalen. Det var slamrigt och svårpratat men gott och trevligt.

Men det var förra året. I år – i går – blev det en liten men skön födelsedagsmiddag på Berns terrass, där det serveras Singapore Streetfood för tredje sommaren i rad. Vi var fem personer och fyra av oss hade sedan enkel efterfest här hemma på balkongen, då sparad schweizisk choklad från Zürich kom fram. I sådana situationer kan faktiskt en höstmänniska som en annan växla över till övertygad sommarromantiker, om än temporärt, för ska man kunna sitta i skymningen med vännerna runt ett balkongbord så är det nu.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s