CCXXXIX Den onda skvallercirkeln

Snälla. Det är så enkelt. Vi behöver inte ha en sådan här hatkultur. Den enda anledningen till att vi har den är att vi vill ha den. Kommer vi på att vi inte vill ha uthängning, skvaller, hån, förtal och lögner är det bara att sluta hänga ut, skvallra, håna, förtala och ljuga. Så enkelt. Man behöver alltså inte ens ”göra något” för att få bukt med den här orättvisan, det räcker med att ”låta bli”. Sprid inte rykten. Snoka inte i andras eventuella misstag. Döm inte på förhand. Och – enklast av allt – läs inte skräpjournalistik.

Men läs gärna Paul Frigyes DN-krönika ”Pixlade bilder”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s