LXIV En bibel för män

Ny bibel – för och om män. Dagen om en ny ”temabibel” med ”livsberättelser om och för män”. Min första tanke är YES! och det av två skäl. Det första har med jämställdhetssträvan att göra – gör man en Kvinnobibel är det väl självklart att göra en bibel för män (den märkliga signalen är annars, som vanligt, att en kvinnobibel vänder sig till kvinnor, medan Bibeln vänder sig till män, precis som kvinnomedicin är för kvinnor och all övrig medicinsk verksamhet måste vara för män, eftersom man inte pratar om ”mansmedicin”). Den andra, viktigare, tanken är att behovet lär finnas. Alla behöver berättelser att identifiera sig och känna igen sig i. Och till syvende och sist är det värt att testa varenda vinkel man kommer på, om man så bara når ytterligare en person med historiens bästa och viktigaste budskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s