Individnära coronarapportering

”Don’t log off” är ett program på BBC Radio 4 vars avsnitt finns bland kortdokumentärerna i The Documentary Podcast från BBC World Service. Programledaren Alan Dein har titeln ”oral historian” och programmet består av att han ”connects with strangers across the world via social media, exploring the things that unite people across cultures and borders”. Det är som ett bakvänt och förfinat ring-in-program där programledaren tar kontakt med en uppsättning personer ute i världen och intervjuar dem. Om det bara görs på rätt sätt är historier från vanligt folk fantastiskt intressant.

Den här gången handlade det om hur olika personer drabbats av coronakrisen, allt från inställda resor till svält på gatan, blandat med exempel på medmänskliga initiativ. Rapporterna kom bland annat från Grekland, Iran och Bangladesh.

Här hittas avsnittet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s