MDXLIV En kväll hos S:t Göranskretsen

”Jag jobbade som guide i Visby, och när vi kom till Jungfrutornet och jag berättade för de amerikanska turisterna om flickan som enligt legenden murades in i tornet sa jag att om man lyssnar noga hör man henne gråta där inifrån. De lyssnade, och en tjejkompis stod bakom tornet och bölade. Då fick man mer dricks, vet du!” En gammal officer berättade ungdomsminnen under fikat som föregick kvällens föredrag, som jag skulle hålla.

Det var oväntat roligt att träffa gänget i S:t Göranskretsen, en pensionärsförening knuten till Västermalms församling, och stå och prata i S:t Göransvåningen om Kungsholmens historia i kväll. Publiken var pigg och intresserad och tekniken sällsynt välfungerande.

De hade ändrat föredragets rubrik en aning, märkte jag, men det gjorde inget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s