MDXII Lunchkonsert med damkör

20140410-233520.jpg
Det är läcker akustik i Hedvig Eleonora. Jag kan till att börja med säga att jag är glad att den ostoppbara nysningen kom redan innan sångarna i damkören visade sig. Det ekade våldsamt under kupolen.

20140410-233529.jpg
Elin, ena halvan av bloggduon Kära syster, hade nämligen skrivit att hon och den, enligt programmet, internationella damkören skulle hålla en folkmusikinspirerad lunchkonsert i Hedvig Eleonora (och med internationell damkör menas i det här fallet en handfull svenskor, en norska samt tyska utbytesstudenter, om jag förstått rätt). Jag blev förstås nyfiken och är väldigt glad att jag kunde gå. Det var en mycket njutbar konsert – finsk jojk, ungerska barnvisor, sturm und drang och naturromantik – och det gav en extra dimension att sitta och följa med i texthäftet. En av vårvisorna på estniska löd:

Istuksin terve öö
Õites toominga all
Aga need sääsed.

Eller på engelska:

I would sit all the eve
‘neath the rowans abloom
oh but these bugbites.

2 tankar om “MDXII Lunchkonsert med damkör

  1. Åh, vad fint skrivet! Tack igen för att du kom. Och vad trevligt att se översättningen, här har jag sjungit hela våren på diverse språk jag inte behärskar utan att ha en aning om vad ljuden betyder. Avdelningen saker som inte riktigt hinns med…

    • 🙂 Det enda tråkiga var att den 30 sekunder långa videon jag, så diskret som möjligt, spelade in var helt misslyckad. Det var under jojken. Sången som lät så fin i mina öron blev nästan kakafonisk av att kastas runt i kyrkorummet och tas upp av en mobilmikrofon. Jag får lita på mitt minne istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s