CMLXXVIII Trafikfarlig jacka

20130119-005119.jpg
Det var en fin dag för en busstur längs 42:ans linje i dag, med blek sol och snö över Östermalm och Vasastan. Jag satt längst fram och fotade och hade ovanligt trevligt för att vara på väg från jobbet till tandläkaren. Men till den trevliga stämningen hör inte att en kille springer ut rakt framför bussen på Odengatan. Fantastiskt nog hade han änglavakt. Bussen höll låg hastighet just där och bromsade snabbt in, så killen och bussens främre vänstra hörn törnade ihop, men han höll sig på benen och när han fått tillbaka balansen skyndade han därifrån och vidare över gatan. Det slog mig efteråt att fast jag satt så nära såg jag inte hur han såg ut, för han hade en bylsig svart täckjacka med en stor kapuschong, där ansiktet var väl dolt. Inte så konstigt att bussen var dold för honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s